Midsommarhelgen

Hoppas Ni alla haft en underbar midsommarhelg!


Vi hade en mycket trevlig midsommarafton i strålande sol med 24 gäster som startade med sillfrukost med sånghäfte, följt av klä stången och dansa däromkring.

Sedan fikapaus med hembakt innan den obligatoriska fem-kampen startade. I år var jag grym på "Kasta stövel" och "Frisbee runt huset" och såg till att mitt lag vann :-)

Därefter vätskepaus med snacks medan grillarna tändes och grillmiddagen förbereddes. Sedan åt vi en underbar middag (med nya sånghäften) i solens sista strålar och midsommartårtan åt vi i skenet av levande ljus.

SÅ mysigt :-)

Midsommardagen hade vi vänner på besök här hemma och grillen nyttjades igen :-)

Annandag midsommar (kan man säga så?) drog vi igång ett trädgårdsprojekt. Gräva upp en 8 meter lång rabatt och byta 35 år gammal jord samt plantera om samtliga växter i den....

PLUS..... ett kommande projekt som hör tilll...
Återkommer till det...


***

***

Syrenblomsaft till sommarkalasen

Nu har jag plockat vita syrener och gjort VIT SYRENBLOMSAFT, 

 VIT SYRENBLOMSAFT
20 syrenblomklasar (bondsyrener)
1 kg citroner (2-3 st)
30gr.citronsyra
1 liter vatten
1kg socker
1krm natriumbensoatSkölj blommorna, klipp bort kvistarna, varva med skivade citroner i rymlig bunke.


Koka upp vatten och socker, rör ner citronsyran. Slå detta över blommorna.Låt stå svalt i 4 dygn, rör då och då. Sila och tillsätt natriumbensoat.
Häll upp på flaskor och förvara i kylskåp.
Passa på innan syrenerna försvinner :-)


 


BröllopsvalsenSista vackra bilderna från bröllopet blir Brudvalens
som brudparet just dansat i Vita valvet på Kungliga slottet!

Så stiliga, så proffsiga, SÅ VACKRA!!!

Grattis!


Officiella BröllopsbildernaDessa LJUVLIGA bilder får bli min egen sammanfattning av Kronprinsessans Bröllopsdag!

NJUT!
Brudparet med näbbarnaBrudparet med sina föräldrarBrudparet med hela familjenDet vackra vackra BRUDPARET HKH Kronprinsessan Victoria och HKH Prins Daniel

Tack fär att vi fick delta i ert bröllop via TV och WEBB!
Fantastisk känsla att få vara så delaktig i er stora dag!

TACK!

ALL LYCKA I LIVET!


Bild på TårtanSå här ser den spektulära 11 våningar höga tårtan330 cm hög och med brudparets Monogram i guld på toppen!Prins Daniels kärlekstal till sin Kronprinsessa Victoria"Queen of my heart"

Han fick en box med hemliga kärleksbrev varje dag under 30 dagar då Victoria reste till Kina.

Daniel riktar även sitt tack till Kungaparet Kungen och Drottningen

Prins Daniel talade även kärleksfullt till sina föräldrat Ewa och Olle

"Bra gjort" , sa kungen!

Daniel höll ett tårdrypande och storslaget tal under bröllopsmiddagen.

Den nyblivne prinsen Daniel höll ett vackert och känsligt tal som drog bråde skratt och applåder.

Han berättade bland annat om en minnevärd kväll före Victoria skulle ut på en lång resa och de båda skulle vara ifrån varandra en hel månad. Men i stället för att sova satt Victoria uppe hela natten och skrev.

– Det hon satt uppe och skrev var brev. På morgonen när hon hade åkt hittade jag 30 underbara brev adresserade till mig, ett för varje dag när hon skulle vara borta.

När Daniel berättat det brast gästerna ut i ett spontant ”åh!” och applåderade.

Daniel fortsatte sitt fenomenala tal i stor stil och jämförde sig själv med grodan i bröderna Grimms sagor – med skillnaden att han inte blev någon prins vid första kyssen.

I slutet av talet vände han sig mot Victoria och sade med darrande stämma.

– Älskade Victoria. Jag är så stolt över att vara din man. Jag älskar dig så.

Samtidigt sitter Victoria storgråter glädjetårar.

Efter talet applåderade gästerna. Länge. I flera minuter och de vägrade sluta. Att Daniels tal var succé är det ingen tvekan om.


Här är hela talet:

För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna med en härlig humor, en stark pliktkänsla och dessutom väldigt, väldigt klok.

Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon.

De här åren med dig Victoria har flugit förbi, har varit de bästa i mitt liv.

There have been times when Victorias official duties have separated us. Often taken her to faraway countries and continents. I will never forget some years ago when she left for one of her many trips, this time to China.

We were going to be apart for a whole month. The night before she left she got home late after an official engagement, and she had many preparations to make before the long month of duties ahead. Instead of getting some valuable sleep she stayed up the whole night writing.

In the morning after she had gone I found a box. And in that box I found 30 beautiful letters addressed to me. One for every day she would be away.

This romantic gesture is typical of you Victoria. It says everything about the loving person you are.

Once upon a time the young man was... perhaps not a frog, in the beginning of the fairytale...(skratt)...as in the story first told by the Grimm brothers. But he was certainly not a prince.

The first kiss did not change that. His transformation was not possible without the support of the wise king and queen, who had ruled the kingdom for many years, and who were full of wisdom, experience and had good heart.

They knew what was best and guided the couple with a gentle hand, generously sharing all their experience.


Jag känner en stor tacksamhet mot eders majestäter kungen och drottningen, för ert helhjärtade stöd, och för det sätt som ni har välkomnat mig in i er familj. Mina tankar går givetvis också till min egen familj. Till min mor och min far, och min syster och hennes döttrar.

Mor och far, under hela min uppväxt har ni givit mig er villkorslösa kärlek. Ni har hjälpt mig med er klokhet, och ni har hjälpt mig att bygga en stark självkänsla och trygghet genom sunda värderingar som har väglett mig genom livet.


I dag, när vi färdades genom Stockholms gator, då möttes vi av en otrolig glädje och värme. Ett minne vi kommer att bära med oss djupt inne i våra hjärtan, för alltid.

Under de år som Victoria och jag har haft tillsammans har jag känt ett stort stöd från människor som jag har mött. Det har varit väldigt viktigt för mig.

Tack.

Jag känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför mig. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning. Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att ställas på mig. Jag kommer göra mitt yttersta för att stödja min hustru, Sveriges kronprinsessa, i hennes viktiga gärning.

Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lyckligt att nu få vara din man. Jag ska göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är i dag.

Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så.
Pappa Olles kärleksfulla tal till Brudparet

Pappa Olle visade kungligheterna hur man håller det perfekta talet till Victoria och Daniel!Så varmt och kärleksfullt tal! Härligt!

Pappa Olles tal till brudparet

Aftonbladets läsare hyllar nu Olle Westlings varma och känslomässiga tal till brudparet.

– Olle – we love you, kommenterar en läsare.

– Kungen av Ockelbo! utropar en annan.

Tidigare under bröllopsmiddagen höll kungen sitt tal till brudparet.

Klockan 22.49 annonserade en trumpetfanfar att det var dags för nästa pappa: Olle Westling – en debutant i kungliga sammanhang.

"Livets höjdpunkt"

Strax efter att tredje rätten burits ut reste han sig upp från sin plats mellan drottning Silvia och drottning Margrethe av Danmark.

Lugnt och tryggt riktade han sig till brudparet:

– Det är underbart att se er båda i dag, Victoria och Daniel, stråla av lycka på er stora dag. Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att vara här med er. För er är det en av livet absoluta höjdpunkter när ni blivit man och hustru, sa Olle Westling.

Med varm och innerlig röst fortsatte han att säga att bröllopet inte bara är en angelägenhet för brudparet utan för hela svenska folket.

– Att ni träffats och fattat tycke för varandra betraktar många som en saga. Mannen av folket som får landets kronprinsessa. Ja, visst kan det uppfattas som en saga - men jag tror att det inte är en tillfällighet att detta inträffar just i Sverige där konungen har tagit ett valspråk, som lyder För Sverige i tiden.

"Stolta över dig Daniel"

Sedan riktade Olle Westling till sin son:

– Daniel, du vår käre son, har alltid varit en person som din mor, syster och jag varit mycket stolta över. Du har alltid valt att gå din egen väg och det har du gjort med den äran, vare sig det gäller yrkesval, vänner eller fritidsaktiviteter. Visserligen blev du inte något hockeyproffs men vi är stolta över dig ändå, sa Olle och rev ner en stor skrattsalva i salen.

Han kom sedan in på mötet mellan sonen och landets kronprinsessa – lite av en överraskning.

– Vi blev väldigt glada den dag du berättade att du träffat en flicka du ville ta med dig hem för att presentera för oss. Att det var just den flickan hade vi inte riktigt räknat med.

Återigen stort skratt från middagsgästerna.

Plockat lingon ihop

– Men efter att ha träffat dig, kära Victoria, och upplevt den värme, som du utstrålar och den öppenhet du visar alla i vår familj - ja inte bara i vår familj, jag minns en dag i lingonskogen i Ockelbo, hur du hälsade på alla människor som kom i din väg och utstrålade en underbar värme.

– Då förstod vi varför vår Daniel hade fallit för dig. Han hade väntat och valt med stor omsorg, det stod helt klart. Han hade åter gått en egen väg.

Sedan talar Olle om sonens njurtransplantation. Och om att Daniel tidigt fick erfara att livet inte är någon dans på rosor.

"Exceptionellt samspel"

Han riktar sig åter till brudparet.

– Samspelet emellan er är exceptionellt. Ingen som möter er kan undgå att märka den starka kärlek och innerliga respekt som ni hyser för varandra - era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen.

Sedan riktar han ett innerligt tack till kungafamiljen för det varma välkomnanade han och hustrun Ewa Westling har fått. Och avslutningsvis utbringar han ett fyrfaldigt.

– Låt mig avsluta med att än en gång utbringa ett Leve och höja en skål för dagens huvudpersoner, brudparet.

Efteråt log Victoria stort och kramade om Olle Westling, även Daniel såg nöjd ut.


Olle Westlings tal – ord för ord

"Eders Majestäter,

Eders Kejserliga Höghet,

Eders kungliga Högheter

Kära Brudpar,

Det är underbart att se Er båda, Victoria och Daniel, stråla av lycka i dag - denna stora dag.

 

Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att vara tillsammans med Er men för er är det en av livets absoluta höjdpunkter - när Ni nu blivit man och hustru.

 

Ert äktenskap är inte bara en familjeangelägenhet utan något som berör hela svenska folket.

Den värme och glädje som idag strömmar emot Er från när och fjärran är en underbar bekräftelse på uppskattning.

 

Att Ni träffats och fattat tycke för varandra betraktar många som en saga. Mannen av folket som får landets Kronprinsessa. Ja, visst kan det uppfattas som en saga - men jag tror att det inte är en tillfällighet att detta inträffar just i Sverige där Konungen har tagit ett valspråk, som lyder "För Sverige i tiden".

 

Daniel,

Du vår käre son, har alltid varit en person som Din Mor, syster och jag varit mycket stolta över. Du har alltid valt att gå Din egen väg och det har du gjort med den äran, vare sig det gäller yrkesval, vänner eller fritidsaktiviteter. Visserligen blev du inte något hockeyproffs men vi är stolta över dig ändå!

 

Istället har vi med beundran kunnat se att Du byggt upp framgångsrika företag — som förenar det Du brinner för — hälsa och människors utveckling.

 

Vi blev väldigt glada den dag Du berättade att du träffat en flicka Du ville ta med Dig hem för att presentera för oss. Att det var just den flickan hade vi inte riktigt räknat med!

 

Men efter att ha träffat Dig, kära Victoria, och upplevt den värme, som Du utstrålar och den öppenhet Du visar alla i vår familj - ja inte bara i vår familj, jag minns en dag i lingonskogen i Ockelbo, hur du hälsade på alla människor som kom i din väg och utstrålade en underbar värme. Då förstod vi varför vår Daniel hade fallit för Dig. Han hade väntat och valt med stor omsorg, det stod helt klart. Han hade åter gått en egen väg.

 

Att livet inte är en dans på rosor har Du, Daniel, fått lära den svåra vägen. Som 16- åring fick Du klart för dig hur viktig hälsan är: Du skulle behöva genomgå en njurtransplantation - och ändå behöll Din positiva livssyn och framtidstro. Din värme, livsglädje och energi är viktiga egenskaper, som jag hoppas Du skall behålla livet igenom.

 

Kära Victoria och Daniel,

Det stora och viktiga arbete Ni har framför Er klarar Ni bäst genom att hjälpas åt. Att tala med varandra, stötta varandra och att vara ett team, är den väg som håller bäst i längden. Det har Ewa och jag goda erfarenheter av och vi delar gärna med oss av det vi kan.

Som föräldrar till dig Daniel vet mor och jag att Du i Victoria kommer att få en kärleksfull, varm och godhjärtad hustru.

 

Jag avstår från andra råd om hur man håller kärleken vid liv. Ni har redan bevisat att Ni vet hur man gör. Samspelet emellan Er är exceptionellt. Ingen som möter Er kan undgå att märka den starka kärlek och innerliga respekt som ni hyser för varandra - Era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen.

 

Inte enbart Kronprinsessan utan Kungen, Drottningen och hela Kungafamiljen har tagit emot oss med stor vänlighet, något som jag vill tacka Er varmt för.

 

Det faller på min lott - och det är en stor ära - att tacka för den gästfrihet som Vi alla — här i kväll fått del av. Vårt värdpar har med personlig värme och generositet bjudit oss på en festkväll, som inte är slut på länge och som alltid kommer att stanna i vårt minne. Men för det som vi hitintills har bjudits i form av mat och dryck säger jag, å mina och alla gästers vägnar ett ödmjukt och innerligt tack!

 

Låt mig avsluta med att än en gång utbringa ett Leve och höja en skål för dagens huvudpersoner, Brudparet!

 

Ett fyrfaldigt leve för Brudparet, det leve: hurra...

Skål!"Kungens kärlekstal till Drottningen

Så kärleks fullt och vackert han höll sitt tal till sin "kära, älskade maka"

-Kära älskade maka, det är i dag också vår bröllopsdag.
Jag vill därför framföra till dig mina gratulationer på vår stora dag,
sade kungen och lämnade en blomma till en rörd Silvia.

Sedan vände han sig till brudparet.


*****************************************************************

Bröllopsfesten är inte bara god mat, fina klänningar och underhållning.

En bit in i middagen var det dags för kung Carl Gustaf att tala till brudtalet.

Aftonbladets retorikexpert Elaine Bergqvist är imponerad.

Helhetsintryck: Fantastiskt tal, helt klart det bästa sedan Tsunamitalet. Att han börjar med att hylla drottningen "min älskade maka" var fullkomligt lysande, för att inte tala om att ge henne en ros innan han fortsatte talet. Han slår hål på tidigare spekulationer om hans ogillande av Victorias val av make med orden "Jag ofta imponerats av den målmedvetenhet och framåtanda du har Daniel"

Huvudbudskap: "Du är min dotter och min högsta önskan är att se dig glad och lycklig."

Kroppsspråk: 50 procent tittande i manus och 50 procent vänd mot Victoria och Daniel. Ovanligt bra denna gång.

Bevingade ord: ”Svärson”, "Välkommen till familjen", "Ingen ska tro annat än att min högsta önskan är att se dig glad och lycklig. Det har därför varit självklart för mig och din mor att du som varje människa i vårt fria land, utan påtryckningar, skulle välja den till livskamrat som ditt hjärta ljuder.", "Kära Daniel", "Älskade dotter" och "Under er gemensamma vandring genom livet kan ni alltid räkna med vårt stöd"

Fallgropar: Knappt några alls, men för att talet skulle ha nått perfektion skulle manuskorten fått ligga kvar på bordet. Trots att kungen kikade i manus titt som tätt så var det ingen tvekan om att talet kom från hjärtat och därför även gick in i svenska folkets hjärtan.

Återkommande ord/fraser: "Kära" "Älskade" "Välkommen" "Glad" "Lycklig"


Victorias "hemliga" ring...

Ringen

Smyckesexperten: ”Ett pris på 80 000–100 000 kronor vore rimligt”

Hon hade mammas bröllopsdiadem på huvudet, en bröllopsklänning så ren och vacker i linjerna att modeexperterna bara tittade och njöt.

Det var bara en sak som prinsessan Victoria var diskret med – bröllopsringen.

Den gnistrade förbi i tv-bilderna men mer blev det inte. Och från hovet kom ingen information.

Om ringen var det tyst.Tre karat

Men Johanna Isacsson, smyckesexpert vid auktionsfirman Bukowskis, hade blicken på glittret. Hon konstaterar att ringen väl matchar hennes förlovningsring.

– Hon har alltså en "eternityring", en ring med diamanter runt hela ringen. Stenarna går alltså ihop i evighet – eternity.

Stenarna som sågs glittra och blänka är uppskattningsvis 25 runda, briljantslipade diamanter fattade på rad.

– Jag uppfattade att vikten skulle kunna vara totalt tre karat, säger Johanna Isacsson.

Värd cirka 100 000

Hon tycker att valet av ring är "klassiskt och bra".

– Detta är snyggast till förlovningsringen.

Priset då? Johanna Isacsson drar lite på svaret.

– Det känns lite krasst att värdera, men ett butikspris på 80 000–100 000 kronor vore rimligt.
Pappa Kungens kärleksfulla tal till Victoria


Pappa kungen höll ett underbart och varmt tal till Victoria och Daniel

Han höll även tal åt Drottningen & gav henne en rosa ros på deras 34 åriga bröllopsdag

Så bra det blir när vår kung talar om något som berör honom :-)


********************************************

ORD FÖR ORD:

Kungens tal – ord för ord

Your Majesties, Your Imperial Highness, Your Royal Highnesses, Ladies and Gentlemen,

Her Majesty the Queen and I wish to greet you all with a most heartily welcome to the Royal Palace and to this wedding gala dinner. It is wonderful to see you all here! On behalf of my family – and especially on behalf of my oldest daughter and my son in law – I wish to thank you for coming and for participating in our joy! You will always be a part of this unforgettable and memorable day!

Eders Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel! Kära brudpar!

Drottningen och jag vill tillönska er, Sveriges Kronprinsessa och Prins Daniel, allt gott för er gemensamma framtid. Må lycka och välgång följa er i alla livets skeenden.

Det är ett stort steg i livet att ingå äktenskap. Inte bara för brud och brudgummen också för deras föräldrar. Det löfte ni i dag givit varandra om inbördes stöd och trofasthet knyter er än närmare samman. Det är en obestridlig och avsiktlig följd av ert beslut, att banden till föräldrarna därmed förändras. Er första lojalitet står nu till varandra.

Vi som föräldrar gläds åt den ömhet med vilken ni ser på varandra. Men som många föräldrar före oss fått erfara, är glädjen att se sitt barn frigöra sig för att bygga egen familj, också kryddad med stänk av smärta. Jag kan emellertid inte önska er något större, än att en dag få uppleva också den delen av livets rikedom.

Kära Victoria!

Du är Sveriges tronföljare. Med den uppgiften följer plikter och ansvar. Det är med stolthet och tacksamhet jag sett Dig växa in i den rollen. En gång skall Du – så är det beslutat i vår grundlag – efterträda mig som Sveriges statschef. Det skänker mig lugn och tillförsikt att Du med sådan klokskap och inlevelse förbereder Dig för den uppgiften. Jag vet att jag delar denna tillförsikt med en bred majoritet av svenska folket. Du skulle med vår anfader Karl XIV Johan, kunna säga: Folkets kärlek, min belöning.

Vår relation är emellertid djupare än den mellan regent och tronföljare. Jag är Din far. Du är min älskade dotter. Ingen ska tro annat, än att min högsta önskan varit och är, att se Dig glad och lycklig. Det har därför varit en självklarhet för Din mor Drottningen och mig, att Du – som varje människa i vårt land – fritt och utan påtryckningar skulle välja den till Din livskamrat, som Ditt hjärta bjuder. Jag har i dag velat markera det genom att beledsaga Dig fram till Din blivande make och därmed bekräfta det beslut om medgivande till äktenskap, som grundlagen ålägger mig att fatta.

Käre Daniel!

På Drottningens och mina vägnar vill jag hälsa Dig mycket varmt välkommen in i vår familj. Vi gratulerar vår dotter till valet av äkta man. Och vi, Dina svärföräldrar, gratulerar Dig till valet av maka.

Vi har lärt känna Dig som en mycket ambitiös och kunnig entreprenör. Och vi har med gillande sett med vilken energi och med vilket allvar Du förbereder Dig för uppgiften att nu som prinsgemål ge Din hustru Kronprinsessan stöd och trygghet. Jag har ofta imponerats av den målmedvetenhet och framåtanda Du visar.

Vi gläds också åt att genom Dig ha fått göra bekantskap med Dina föräldrar Eva och Olle Westling och med er stora och härliga släkt.

Kära Victoria och Daniel!

Drottningen och jag, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine ber att få lyckönska och gratulera er. Under er gemensamma vandring genom livet kan ni alltid räkna med vårt stöd och vår tillgivenhet. Och vi ber att Den Gode Guden alltid måtte vara er nådig.

Så till sist föreslår jag att vi alla utbringar ett leve och en skål för Kronprinsessan och Prins Daniel, vårt älskade och vackra brudpar.

De leve...


*******************************************

-Vi vill önska er allt gott för er gemensamma framtid må lycka och välgång följa er, sade han.

"Älskade dotter"
Victoria var märkbart rörd under talet. Kungen sade bland annat:

-Jag är din far och du är min älskade dotter. Min högsta önskan är att se dig glad och lycklig. Det har därför varit självklart för din mor drottningen och mig att du skulle välja den till livskamrat som ditt hjärta bjuder.

Han tog bland annat upp att det var han som ledde kronprinsessan till altaret.

-Jag har i dag velat markera detta genom att ledsaga dig till din blivande make.

Uppskattar svärsonen
Kungen vände sig även till Daniel och talade om att han var en mycket kunnig entreprenör.

-Käre Daniel på drottningens och mina vägnar vill jag hälsa dig mycket välkommen till vår familj. Vi gratulerar vår dotter till sin äkta man och vi gratulerar dig till valet av maka. Vi gläds också att ha fått göra bekantskap med dina föräldrar och din stora släkt, sade han.

Till sist utbringade han ett leve och skål för brudparet.Brudparet får njuta av sitt nya liv
Bröllopets loggor


Stora slottsfesten - kristallkronorna tejpasI kväll ska Stockholms slott gunga till Roxette, Carola och Cotton Club.
Men Expressen kan avslöja att slottspersonalen är rädd att skakningarna från kronprinsessans 80-talsdisko ska bli för mycket för det gamla slottet.
- Vi tejpar fast kristallkronorna på våningen under, säger Carin Bergström, överintendent på Kungliga husgerådskammaren. 
Klockan 23 i kväll går kronprinsessan Victoria och prins Daniel upp till Slottets balsal Vita havet för att dansa tillsammans med de 400 inbjudna gästerna. Men det är inte enbart klassisk vals som står på schemat. Tvärtom.
Brudparet har skrivit en önskelista med danslåtar från 1970- och 80-talet, som de har gett till elvamannabandet Cotton Club och sångerskan Kayo som ska stå för dansmusiken.
Dessutom väntas Victorias och Daniels favoriter Carola, Roxette och Jessica Andersson uppträda.


Favoriterna kommer...

Nu är personalen på Kungliga husgerådskammaren orolig att gästernas dans ska orsaka skador på Slottets inredning. På Bernadottevåningen som ligger under balsalen hänger fem kristallkronor, som har hängt där sedan Slottet byggdes.
- Vi har tejpat ihop kristallkronorna så att inget ska gå sönder. De hänger kvar, men vi har gjort så att de inte ska skallra, säger Carin Bergström, överintendent på Kungliga husgerådskammaren.
Hon säger att lösningen med tejp ger ett bra skydd. Risken för skador är, enligt henne, betydligt mindre nu när kristallkronorna inte hänger och dinglar.
Enligt antikexperten Lars-Yngve Johansson, känd från SVT:s "Antikrundan", är kristallkronorna särskilt värdefulla just eftersom de hänger på Stockholms slott.
- De kan vara värda uppemot en miljon kronor styck. Det beror på vilken modell det är. Men det handlar om hundratusentals kronor, säger Lars-Yngve Johansson.
Personalen på Kungliga husgerådskammaren har även burit bort de flesta möblerna från Vita havet. I vanliga fall står det soffgrupper inne i balsalen.

Förberedelser

- Vi tycker att det är väldigt roligt att festen hålls här. Men det är vår uppgift att se till att ingenting händer med sakerna, säger Carin Bergström.
Redan för ett halvår sedan började personalen på Slottet med förberedelserna inför kvällens festligheter. Stolar har förgyllts, möbler har flyttats till nya platser och rum har fräschats upp.
- Det var väldigt länge sedan slottet var så festsmyckat som det är nu, säger Roger Lundgren, hovexpert på tidningen S.
Festligheterna på Slottet börjar klockan 17.35, enligt planerna. Då anländer Victoria och Daniel med kungaslupen "Vasaorden" till Logårdstrappan. En halvtimme senare ska brudparet vinka till publiken från terrassen på norra valvet.

Papporna håller tal

Klockan 19.30 börjar bröllopsmiddagen i Rikssalen. Kung Carl Gustaf och Daniels pappa Olle Westling väntas hålla tal till de nygifta efter huvudrätten. I nuläget är det dock osäkert om bruden eller brudgummen tänker hålla något tal.
- Det vore trevligt om Victoria höll tal till Daniel. Det är ovanligt, men det skulle visa hur modern hon är, säger Sten Hedman, mångårig hovreporter på Se & hör.Honörsbordets placeringDe här gästerna sitter vid honnörsbordet

Det är många fina gäster på kvällens brudfest på slottet, men endast de allra finaste får sitta på den översta delen av honnörsbordet.
Här är de. 


 


Prins Daniels mamma Ewa och Kungen

Totalt har det dukats för 16 personer vid den översta delen honnörsbordet i Rikssalen på Stockholms slott.
Ingen av brudparets syskon får sitt på någon av de åtråvärda platserna, i stället viks de åt föräldrar, äldre släktingar och utländska kungligheter:
Brudparets föräldrar får varandra till bordet, och Daniel och Victoria sitter bredvid varandra.

Övriga vid honnörsbordet är:
Kungens tredje syster, prinsessan Désirée, Friherrinna Silfverschiöld
Silvia bror, Ralf de Toledo Sommerlath
Finlands president, Tarja Halonen,  
Kungens farbror, greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg
Drottning Margrethe II av Danmark
Kung Harald V av Norge
Drottning Beatrix av Nederländerna
Kung Albert av Belgien
Kungens äldsta syster, prinsessan Margaretha, mrs. Ambler
Ärkebiskop Anders Wejryd.
Honnörsbordet har formen av ett T och på den 32 meter långa undre delen av bordet sitter bland annat prinsessan Madeleine och prins Carl Philip.
Dessa två sitter närmast den övre delen där brudparet är placerat.


Smygkyssen i kyrkanSmygkyssen

Det blev inga läppar som möttes framme vid altaret i Storkyrkan
 men väl ute på kyrktrappan kom den tillslut - kyssen alla väntat på.
Den var snabb, men svår att missa.Nu har det dock visat sig att kronprinsessan Victoria och Daniel smög till sig en kyss redan innan kyrkportarna öppnades. Bilden inifrån kyrkan talar sitt tydliga språk och visar hur kronprinsessparets läppar möts medan brudnäbbarna står bakom och tittar på.,
Det blev ännu fler kyssar under färden med kungaslupen mot Stockholms slott, efter den sju kilometer långa kortegen genom den kungliga huvudstaden.
Och fler lär det nog bli under kvällens och nattens gång.


Victorias Ring

Vingselringen har 25 briljanter

En Eternityring med 25 briljanter av totalt 3 karat.
Det är Victorias vigselring.

Kronprinsessans ring har stenar både på fram och baksidan, vilket kallas för Eternityring och symboliserar evighetsalliansen mellan makarna. De runda briljantslipade diamanterna är infattade i antingen vitt guld eller platina.
– Ringen är ingen överraskning. Hon har en rund sten i förlovningsringen, då är det rimligt att hon även har runda stenar i alliansringen. Diamantglittret går bra ihop, säger Johanna Isacsson, smyckesexpert på Bukowskis.
"Jättevacker och ganska klassisk"

Hon tippar att ringen har 25 briljanter, uppskattningsvis av 0,12 karat styck. Totalt blir det 3 karat diamanter.
– Den är jättevacker och ganska klassisk – absolut av högsta klass.
Jag uppskattar att den är värd 80 000–100 000 kronor.
Summan kan tyckas vara ganska låg med tanke på vad skådespelerskors och popstjärnors ringar brukar kosta. Men i sådana här sammanhang är kostnaden inte det västentliga, enligt Johanna Isacsson.
– Det är inte budgeten som styr en sådan ring, utan snarare smakvalet. Många kungligheter väljer antika arvegods. Det är inte så ofta som man köper helt nytt.
Dyrare med stora stenar

Johanna Isacsson anser dock att Victoria inte hade kunnat göra ett bättre val. Större stenar skulle inte ha passat till förlovningsringen.
– Stora stenar är mycket dyrare än många små. Därför kostar vigselringen mindre än förlovningsringen, som hade en stor sten. Den har en sten på uppskattningsvis två karat, och är värd flera hundra tusen.
Daniels ring bär förmodligen inskriptionen "Victoria 19 juni 2010".
– Det enda man kunde se var att den såg ut vara av vit metall. Jag förutsätter att den är av platina.


Bröllopstårtan


Så här ser bröllopstårtan ut

Dekorerad med handgjorda rosor och liljor i karamell.

Nu avslöjas ingredienserna i den maffiga bröllopstårtan.


Den över tre meter höga och 250 kilo tunga bröllopstårtan är vit och formad som en fyrklöver. Den elva våningar höga tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott. Den är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet. Ovanpå tårtan står bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.
Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Den uppges vara gjord av ekologiska ingredienser till mer än 95 procent.

Just nu håller vi på och montera och dekorera alla våningarna. Sen ska vi lista ut hur vi ska servera den när kungligheterna kommer, säger Günther Koerffer, vice ordförande för Sveriges bagare och konditorer.
Inget brudpar står högst upp. I stället blir det bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.BröllopsmenynMeny

Havskräfta och kalvytterfilé.

Gästerna på bröllopsmiddagen har diverse delikatesser att se fram emot.

– Menyn får en sexa av fem möjliga, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström till Aftonbladet.

 

  Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

– Löjrom ska alltid finnas när man är i Sverige. Här har de tänkt till rejält. Man har anpassat det så det ska passa så många människor som möjligt. Mycket klokt, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström, som drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg sedan 1994.

  Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.

– Klockrent, det gäller att täcka in hela Sverige. Rödbetorna låter perfekta. Jag har själv köpt av samma skörd och de är små, fina och jättegoda, säger Leif Mannerström.

  Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky.

– Det låter jättegott, är det ljust kött är det perfekt, säger Leif Mannerström.

  Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad.

– Det är en väldigt bra meny. Både jordgubbar och rabarber ligger i tiden nu. Det är en fullt överkomlig meny att servera till ett lagom antal gäster. Jag önskar dem all lycka, säger Leif Mannerström.

  Bröllopstårtan.

  Enligt TT är bröllopstårtan över tre meter hög och 250 kilo tung. Den elva våningar höga tårtan är vit och formad som en fyrklöver.

  Tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott.

  Bröllopstårtan är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet enligt TT. Ovanpå tårtan står bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.

  Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Den uppges vara gjord av ekologiska ingredienser till mer än 95 procent.

  Vin.

  Champagne Pommery 2000 Grand Cru.

  Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault.

  Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot.

  Château Simon 2007 Sauternes.


Kungens Välkomsttal på Middagen


Kungens tal & Victorias talCa en halv miljon stockholmare står på gatorna och hyllar KronprinsesseparetHär lyfter Kungen sin hatt för att hylla sin dotter Kronprinsessan Victoria och Prins DanielVictoria tackar folket "Kära Vänner"

Victorias tal – ord för ord

Kära, kära vänner,

jag vill börja med att tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins.

Vi, min make, och jag är så otroligt glada och väldigt tacksamma för att så många vill vara här och fira tillsammans med oss.

Det är en enorm upplevelse, det är vår absolut största dag hittills i vårt liv.

Att känna ert stöd betyder mer för oss än vad ni någonsin kan förstå.

Det är något otroligt.

Idag är en dag som vi kommer att bära med oss i våra hjärtan för resten av vårt liv.

Tack!Tårar när Victoria tackade för sin prins

När Victoria höll tal vid Lejonbacken rann tårarna nedför kinderna på folket nedanför.

– Jag vill tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins, sade hon.

Brudparet bjöd också på en efterlängtad kyss.

Klockan 18.07 steg Victoria och Daniel ut på en solig balkong vid Lejonbacken till folkmassans jubel. Tusentas människor hade samlats nedanför för att hälsa de nyvigda.

– Alla står med ena handen och vinkar och med den andra filmar de med sina kameror och telefoner, sade Linda Hjertén, Aftonbladets reporter på plats.

En kyss!

Nedanför på marken stod också 300 sångare från nio olika körer. De var där för att sjunga för de nygifta i en 16 minuter lång konsert.

Mitt under sången kysste Daniel Victoria på kinden.

– Vi vill ha en kyss! skanderar publiken som vill ha mer, säger Linda Hjertén.

Och det fick de. Brudparet lät sig bevekas och kysste varandra på munnen. SVT missade det, men Linda Hjertén och publiken såg det.

Kelar med varandra

Efter sången höll Victoria ett kort tal:

– Kära vänner. Jag vill börja med att tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins, säger Victoria.

– Vi, min make och jag, är så otroligt glada och väldigt tacksamma för att så många vill vara här och fira tillsammans med oss. Det är en enorm upplevelse. Det är den absolut största dagen hittills i mitt liv. Att känna ert stöd betyder mer för oss än ni någonsin skulle kunna förstå. I dag är en dag som vi kommer bära med oss i våra hjärtan för resten av vårt liv.

En tradition

Talet berörde. Linda Hjertén säger att tårarna rinner nedför kinderna på människorna.

– Folk kramar om varandra. Det är en väldig kärleksfest.

Balkonghälsningen är en kunglig tradition. På samma plats klev kung Carl Gustaf och drottning Silvia ut och vinkade till folket vid sitt bröllop 1976.

På Lejonbacken brukar folk också samlas för att fira kungens födelsedag på valborgsmässoafton.

Middag och dans

Victoria och Daniel kommer från en relativt lång kortegefärd genom Stockholm, som avslutades med en båtfärd ombord på kungaslupen Vasaorden från Djurgården till Logården vid Kungliga Slottet.

Efter hälsningen vid Lejonbacken väntar en flott fyrarätters bröllopsmiddag på Slottet. Efter det är det äntligen dags att skära upp den pampiga bröllopstårtan.

Senare på kvällen sätts brudparet på ordentligt prov när det ska dansas vals.
Kyssen och VinkningenBrudparet möttess på Logårdstrappen av sitt nya monogam
 samt familjen och bröllopsgästerna!


 Vinken från balkongenKyssen
Victorias bröllopsstassHär är Victroias fina brudklänningHär är Victorias bröllopsstass

Fem meter långt släp

Kronprinsessan Victoria gifte sig med Prins Daniel i sidenduchesse.

Frossa i detaljerna kring Victorias bukett, diadem och klänning.

- Helt fantastisk, tycker Mikael Glas, kostymchef på Kungliga Operan till Aftonbladet.

  Brudklänningen.

Designern Pär Engsheden har skapat klänningen. Enligt hovet är den gjord av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med korta armar och utåtvikt krage som följer den rundade ringningen. Ryggen är v-formad med klädda knappar. Ett midjeskärp knäpps i ryggen.

– Pär Engshedens plagg är alltid otroligt välsydda, man hittar inte sådana plagg i Sverige, säger Mikael Glas, kostymchef på Kungliga Operan till Aftonbladet.

– Det är sådant man brukar få se i paris - den absolut finaste sömnaden som finns. Jag tror att klännignen är handsydd, den har sån fin passform att alla sömmar blir mycket mjukare och följer kroppen perfelkt.

– Den här klänningen ska man kunna se på foton flera år framåt så det är nödvändigt med rena linjer.

Släpet, som är nära fem meter långt, är kantat med en bård, fäst i midjan och följer slöjans form.

– I Victorias position är det såklart långt som gäller, säger Mikael Glas.

– Modigt att bära kort ärm, det bär ett bra val, lång ärm hade känts för mycket på sommaren.

  Skorna.

Kronprinsessans skor är inklädda i brudklänningens tyg.

  Diademet.

Kronprinsessan bär kamédiademet, som är uppbyggt av guld, pärlor och kaméer. Den centrala kamén skildrar Amor och Psyke ur den grekiska mytologin. Enligt information från hovet är de sju kaméerna inte snidade till diademet från början, vilket visar sig i stenarnas skiftande form och färg.

Drottning Silvia bar samma diadem vid kungabröllopet 1976.

Även Kungens syster, Prinsessan Birgitta och Prinsessan Désirée bar kamédiademet som brudkrona på respektive bröllop.

Med stor sannolikhet är kamédiademet en gåva från kejsar Napoleon till sin hustru, kejsarinnan Josephine år 1809, uppger hovet. Diademet tillverkades vid ateljén hos firman Nitot i Paris.

  Brudslöjan.

Kronprinsessan bär drottning Sofias spetsslöja. Slöjan är gjord av brysselspets och bars av Sofia av Nassau vid hennes vigsel med prins Oskar (II) 1858.

Drottning Silvia bar samma slöja vid sitt bröllop med Kung Carl XVI Gustaf 1976.

  Brudbuketten.

Kronprinsessans brudbukett består av en blandning av traditionella svenska sommarblommor och mer exotiska. Samtliga blommor är vita och buketten är bunden i en fri droppform, uppger hovet.

Följande blommor finns i Kronprinsessans bukett: konvalj, ros, phalaeonopsisorkidé, pion, klematis, rosenskära, doftranka, luktärt, fänrikshjärta, mårbackapelargon, amazonlilja, gardenia, azalea, löjtnantshjärta, samt den traditionella myrten från Sofiero.

– Det är en vacker bukett. Synd att de har gjort den så stor, den döljer för mycket av henne. Hon är gudomligt vacker. Men hon är ju kronprinsessa så den får inte vara för liten. Men man hade gärna fått se mer av de vackra orkidéerna, säger Yvonne Bernzon, expert på Brudbuketter.

(Källa: Aftonbladet.se)
Kyssen
BRÖLLOPSKYSSENGrattis grattis!!!


Vårt nyvigda KronprinsessparHär är de nyvigda kronprinsesseparet Victoria och Prins Daniel.Varmt GRATTIS till Er båda!


Sveriges nya Prins Daniel10 små näbbar kom först

Sedan den supervackra bruden med sin far.

kl 15,57 sade brudparet JA till varandra och så fick Sverige en ny prins: Daniel.

Både bruden och brudgummen fällde tårar under vigselakten!

GRATTIS!!!Victoria framme vid kyrkan

NU GÄLLER DET!!!  VIGSELDAX!Nu är Kronprinsessan Victoria framme vid kyrkan!!!

Nu ska vi njuta framför tvn!

GRATTIS!!!


Daniel framme vid kyrkanSida vid Sida gick Carl Philip & Daniel från slottet till storkyrkan för att vänta på brudens ankomst.

Daniel har nu hälsat på sin familjs spelemän som spelar utanför kyrkporten på storkyrkan.

NU ÄR DET SNART DAX FÖR VICTORIAS ANKOMST...
Bröllopets hålltiderBröllopsdagens hålltider 19 juni

14:00 Gästerna anländer

Kyrkan öppnar sina portar och gästerna släpps in till musik av Westlings Spelmän och Adolf Fredriks flickkör.

15.00 Gästerna sitter på plats i kyrkan

Kl 15.00 ska alla gäster ha intagit sina platser i kyrkan.

ca 15.30 Vigseln i Storkyrkan

Vigseln i Storkyrkan mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Vigseln förrättas av ärkebiskopen Anders Wejryd. Han assisteras av överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark, domprosten i Stockholms domkyrkoförsamling Åke Bonnier och biskopen i Lund, Antje Jackelén. Vigselgudstjänsten följer ordningen i den svenska kyrkohandboken med bön över ringarna eller ringen, löften, ringväxling och välsignelse.

Storkyrkans kör och Gustaf Sjöqvists kammarkör sammanlagt 70 personer, ackompanjeras av Kungliga Filharmonikerna, cirka 100 musiker, som leds av Gustaf Sjökvist, domkyrkoorganist i Storkyrkan. Gustaf Sjökvist är musikansvarig, vilket han också var när kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia gifte sig 1976.

Marinens musikkår, som tillhör eliten av blåsorkestrar världen över, gör en spektakulär spelning i Storkyrkans klocktorn. Cirka 1200 gäster finns på plats i kyrkan.

I samband med vigseln får Daniel Westling titeln Prins, Hertig av Västergötland. Kommentatorerna Linda Nyberg och John Chrispinsson guidar tv-tittarna.

ca 15.50 Tager du denna...

Runt tio i fyra fälls de avgörande fraserna och Daniel blir prins av Sverige.

ca 16.30 Kortegen startar

Efter vigseln åker kronprinsessparet kortegevägen, som är cirka sju kilometer lång, inklusive roddturen mellan Djurgården och Skeppsbron. Det blir salut från Kastellholmen, örlogsbesök, militärparader, häckbildningar och musikhyllningar.

Brudparet kommer att färdas med häst och vagn, vid fint väder i en så kallad öppen kalesch, dragen av fyra hästar, med ryttare på de två vänstra. Om det blir regn färdas de i den täckta Sjuglasvagnen. Vid Vasamuseet kliver det nygifta paret ombord på kungaslupen Vasaorden, som rors av 18 örlogsmän. Kortegevägen tar sammanlagt cirka en timme.

Mark Levengood är på plats på Nybroplan och spanar in kortegen därifrån och tar pulsen på bröllopsyran på stan. Uppe på Operans tak berättar Herman Lindqvist om vigseln, som han bevittnade på plats i Storkyrkan.

ca 18.00 Kronprinsessparet vinkar till folket

Under musik och sång, cirka klockan 18.00, möter det nygifta kronprinsessparet svenska folket på Lejonbacken. Kommentatorerna Linda Nyberg och John Chrispinsson guidar tv-tittarna.

14.00 - 15.00 Det kungliga bröllopet: Artistframträdanden på taket

Nedanstående tider är ungefärliga hålltider

Mellan klockan 18.30 och 19.30, före bröllopsmiddagen, blir det artistframträdanden på Operans tak.

Kl 19.00 Mark Levengood vid Nybroplan.

Örlogskapten Anders Hörnefeldt och sjöman Helena Andersson kommer till Operan och berättar om hur det var att ro kungaslupen Vasaorden.

19.30 Middag på Slottet

Bröllopsmiddagen äger rum i Rikssalen. Middagen består av fyra rätter och cirka 500 gäster är bjudna. Köksmästare Stefano Catenacci står för menyn.

Under middagen hålls tal och det blir underhållning i form av musik och sång.

Författaren och debattören Göran Hägg analyserar retoriken i kungliga bröllopstal och pratar om hur man håller ett bra bröllopstal.
Kommentatorerna Linda Nyberg och John Chrispinsson guidar tv-tittarna.

22.00 Bröllopstårta och kaffe

Tårtan skärs upp och delas vid Bernadottegallerian.

23.00 Dansen börjar

Dansen inleds i Vita havet.


Daniel blir Riddare av Serafinordern - GRATTIS!Framme vid altaret väntar den högsta av ordrar på blivande Prins Daniel.

Han vid vigseln får mottaga Serfinorden!

Just nu: Daniel blir riddare i Serafimerorden

Ny titel till brudgummen

Utöver titeln Hans kungliga höghet blir Daniel Westling riddare i Serafimerorden.

Det har kung Carl Gustaf beslutat i dag, meddelar Hovet i ett pressmeddelande.

 Sedan tidigare har hovet meddelat att Daniel Westling även blir Hertig av Västergötland i samband med bröllopetGästerna anländer till Kyrkan

Här väntar familjen Westlings spelmän på Gästernas ankomst!
Det blir öppen vagn!Nu bekräftas det att Brudparet åker öppen vagn genom kortegen efter Vigseln!

Ser fram emot bilderna!


Victorias Tal kvällen före bröllopetEtt spontant tal hölls av Kronprinsessan igår efter konserten i Konserthuset.

Hon hade tacktalet nerskrivet med sig,
men vek undan pappret och valde att tala ur hjärtat istället.

Ett riktigt vacket tal, rakt ur hjärtat!

Vilket talarproffs hon är vår kära Kronprinsessa Victoria!Kungliga syskonen hade roligt igår!
Igår hade de Kungliga syskonen roligt på Röda mattan!
Och Victoria var på Toppenhumör!!!Glädjen flödar!Kärlekshälsning till Victoria & Daniel!

En hälsning till Er båda på er bröllopsdag från mig :-)


Hemliga festen efter KonserthusetEfter konserten i går bjöds det till hemlig fest på en fin båt igår.


Madeleine kliver ombord på festbåten :-)

Läs mer här :-)

Madeleine välkomnades!
Här kan man läsa mer om Madeleines kväll i konserthuset igår :-)
Din dag idag Victoria!
Nu är det mindre än 5 timmar kvar!


Klicka här så finns artikeln :-)


Drottningen i Tårar!

"Cant help falling in love with you"!

Mer passande nummer kan dom knappast ha valt.Kungligheterna och gästerna sjunger med och fattar varandras händer :-)

och nu "Imorgon ställer vi till med Bröllopskalas" med barnkören!

Och Söta killen som sjunger för Victoria....

och lilla tjejen som sjunger för Daniel.....


GUD SÅ FINT!!!!

Drottningen torkar sina tårar och ALLA står upp igen!”Hon såg glad ut”

Och när Hugo Klofsten, 11, gick ner till kronprinsessan och sjöng solo kunde hon inte dölja sina känslor.

– Det märktes att Victoria gillade det. Hon såg väldigt glad ut, säger han.

Under Hugos framförande ställde sig Victoria upp med ett stort leende och tog sig för bröstet för att visa hur rörd hon blev.

Men barnens kärlekshyllning var inte över där.

För sedan gick Majken Hansen fram till Daniel och började sjunga: ”Hur kan det vara möjligt att plötsligt bli prins?”.

Ockelbosonen log åt de träffande textraderna och hela kungafamiljen såg tagen ut.

Kramde båda två

Och när barnen tog med sig kronprinsessparet upp på scenen brast det för Silvia. När drottningen såg sin dotter och blivande svärson på scenen tog känslorna över.

När kören avslutade sitt nummer började tårarna rinna nedför drottningens kinder.

Efteråt fick Majken och Hugo träffa Victoria och Daniel.

– De tyckte att vi hade varit jättebra. Victoria var tårögd och sedan kramade både hon och Daniel om oss, säger Majken.

– Det var mysigt att få krama kronprinsessan. Jag tycker att hon och Daniel var väldigt trevliga, säger Hugo.

Barnen hade tränat på sitt framförande i tre veckor. Nu ser de fram emot bröllopet i dag.

– Victoria och Daniel såg så kära ut, säger Majken.Här kan man läsa allt :-)

Och avslutningsvis:
Nationalsången!


Mäktigt!


Så kom ROXETTENu rockar både Victoria och resten av kungligheterna!

Roxette öser fram "The look".

Publiken STÅR upp och klappar i takt!

ALLA STÅR UPP OCH JUBLAR!!!!

 Njut!


Konserten var FANTASTISKT!!!Artisterna var jättefina!

Magnus Uggla sjöng "Värsta grymma tjejen - Tjejen i mitt liv" till Daniel...

Vilken FANTASTISK uppvisning av Svansjön!
Jag blev alldeles rörd!

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ VACKERT!


Konserten kvällen före Bröllopet

Så lyckliga de ser ut - Vårt kära Kronprinsessepar!Just nu pågår en galakonsert på Konserthuset i stockholm, där europas kungligheter och inbjudna gäster får njuta av svenska musikstjärnor!

Mellansnacket med Konserthusets chef är riktigt underhållande och Kronprinsesseparet ser roat ut!

Kronprinsesseparets storartade entré


Hoppas dom har en riktigt trevlig kväll!

Den sista som ogifta!


Victorias klänning - Räddades av DanielKronprinsessans klänning fastnade – Daniel grep inSkeppsholmen: Regeringen håller middag för kronprinsessparet

Det dukas för 270 gäster när Fredrik Reinfeldt bjuder på middag i kväll.

Men kronprinsessan stoppades i entrén – av sin egen klänning.

Då grep Daniel in.

Fredagen är en intensiv dag för kronprinsessan och hennes blivande make Daniel Westling.

Klockan 18.30 bjuder regeringen på middag i Eric Ericson-hallen.

För Victoria inleddes dagen med en sista repetition i kyrkan tillsammans med Silvia och de tio brudnäbbarna. Trots att kronprinsessan festat med privata vänner till långt in på småtimmarna såg hon pigg ut.

Utanför kyrkan hängde regnet i luften men det hindrade inte ett stort antal människor från att samlas utanför polisens avspärrningar i hopp om att få se en skymt av Victoria.

– Hon svarade inte på några frågor men vinkade och log, säger Aftonbladets reporter, Josefine Sköld.

Blå paraplyn

Samtidigt anordnade kungafamiljen en lunch för bröllopsgästerna på Sturehovs slott väster om Stockholm.

Alla gäster var utrustade med varsitt blått paraply. Prins Carl Philip trotsade dock regnet och minglade i sin beige kostym utan paraply.

Efter lunchen väntade regeringens mottagning i stadshuset. Victoria kom iklädd en ljuslila klänning med blivande maken Daniel Westling vid sin sida.

Aftonbladets reporter på plats, Olivia Svensson, säger att Victoria tog Daniels hand under ett musikstycke. Paret såg sen varandra länge i ögonen och verkade mycket förälskade.

Hitta guldkornen

Även kungen och Silvia närvarade vid mottagningen. Silvia var klädd i ljusturkos dräkt. Värden Fredrik Reinfeldt invigde mottagningen tillsammans med hustrun Filippa.

Efter invigningen kramade Daniel om Ockelbos kommunalråd och bad honom hälsa hem till hembyn Ockelbo.

En av de första gästerna var justitieminister Beatrice Ask. Här är hennes råd till brudparet:

– Ha roligt, försök att hitta guldkornen i vardagen och gläds åt dem.

På presentbordet trängdes kommunernas bröllopsgåvor med varandra. Bland annat har Danderyds kommun skänkt kronprinsessparet en mörkblå brödrost, Sundbybergs kommun skänkt flera slipsar, Ekerö kommun hade med sig äppelträd, Vallentuna kommun gav bort en runsten och Botkyrkas kommun skänkt barnkläder.

Victorias klänning fastnade

Kort efter mottagningen på Stadshuset var det dags för nästa fest.
Klockan 18.30 bjuder regeringen på middag.

Värdparet, Filippa och Fredrik Reinfeld, välkomnade gästerna som anländer till Eric Ericson-hallen.

Precis efter att värdparet hälsat på Victoria och Daniel fastnade kronprinsessans klänning. Då grep Daniel in och lyfte rätt släpet.

Det är fortfarande oklart om det var Daniel som trampat på klänningen eller om den fastnat av en annan anledning.Ni är SÅ vackra ihop :-)


Klänningarna på Middag kvällen före Bröllopet
De första bilderna har nu börjat rulla in från regeringens middag på Skeppsholmen här i Stockholm, och jag gör mig redo för ännu en klänningskavalkad tjoho!

Röda mattan har just kryllat av de mest makalöst vackra klänningar man kan tänka sig :-)
( Filmklipp ovan )

Här är några av mina favoriter på röda mattan:

Prins Albert och Charlene Wittstock


Ewa och Olle Westling


Madeleine och Carl-Philip


Mary & Fredrik


Mette Marit & Haakon


Märta Louise & Ari


Kvällens värdpar Filippa & Fredrik ReinfeldtKronprinsessan själv Victoria & hennes DanielKungaparet Drottning Silvia & Kung Carl-Gustaf


Mindre än 24 timmar kvar - Bröllopsfeber?

Supersöta Victoria och stiliga Daniel tar emot sina gäster i Statshuset just nu.Paret strålar av lycka och ser härligt kära ut tillsammans.

Jag gillar bröllopet och hela medias bevakning kring vår Kronprinsessas bröllopet! Hade jag inte fått se och höra allt, på tv och i tidningar, så hade jag kännt mig blåst på konfekten. Som medborgare i konungariket Sverige är det min fulla rätt att överösas med info om och inför Kronprinsessans bröllop!

Så alla Ni som klagar över den massmediala bevakningen - LÄGG NER!

Detta bröllop är en engång händelse. Den vill jag skall bevakas in i minsta detalj. Som mycket som möjligt! Jag tycker det är en fantastishändelse att HKH Victoria får gifta sig med sin hjärtans valda Daniel.

Ni som inte vill höra - sluta lyssna.

Jag jämför det gärna med alla OS, VM, EM och alla andra - för mig - urtrista sportevenemang som pumpas ut i tv och tidningar dagligen. Jag överöses av sport på alla kanaler under VM och OS. Helt utan att jag vill se och höra på det. Veckor i sträck!

Och dessa plågor återkommer igen och igen och igen. År efter år... LÅT MIG SLIPPA! Så jag stänger helt enkelt av tvn under dessa evenemang då jag fått nog! Lätt som en plätt. Och jag gnäller inte över evenemangen. Jag bara låter bli att se, läsa och följa dem om jag får nog. Jag har full förståelse för alla som VILL se och följa sportevenemang. Varsågoda. Njut! Men jag låter bli.

Till er som lessnat på kronprinsessans bröllopsfeber säger jag - stäng av då! Sluta läs. Bry er ej.

För denna härliga händelse kommer inte tillbaka igen. Detta är en engångshändelse som jag är glad att få uppleva!

Låt nu Victoria och Daniel få sin dag imorgon och låt dom sedan slippa mediabevakningen ett halvår eller två.... Låt dom vila upp sig och orka fortsätta sina jobb som representanter för Sverige - för bättre kandidat till det jobbet än Victoria finns inte :-)Swapdax Tema: PYSSEL

Fick ett helt underbart paket av min hemliga vän denna swapomgång.
Snygga naturbruna paket med fina lila & vita pappersband runt.

Kolla det underbara innehållet:Det är ju alldeles på pricken "JAG":-)

I LOOOVE IT!!!


Denna detalj var SÅ underbar, en söt hörnstämpel med en FRANSK LILJA!!!
Kan det passa bättre? :-)


"Hela paketet skriker "Helena", sa min kära man när han såg det... :-)

Förövrigt var jag tvungen att vänta med att öppna paketet tills han kom hem, sa han. Han är minst lika nyfiken på swapgåvorna som jag är :-)

STORT VARMT TACK till min hemliga vän och GRATTIS för att du träffat mig så MITT I PRICK!!!


Bröllopsyra med souvernier

Kolla vad mycket roliga saker som säljs inför
Kronprinsessans bröllop på lördag den 19 juni 2010!Vad tänker du köpa?
Stenkoll på KUNGAHUSET :-)

Hittade en rolig TEST hos DN där man kan kolla sina kunskaper om svenska Kungahuset.

12 kluriga frågor...

Gissa om jag blev förvånad när jag fick svaret på testet...Himmel...har all info fastnat automatiskt genom åren...?

Tja, kul var det iallafall. Tydligen hade jag bästa resultatet hittills
av de 415 personer som gjort testet före mig :-)

Gör testet du med!

Marknadsdag Loppis & Hantverk

I helgen har jag och en kompis, Lena, anordnat en Marknadsdag
 med Hantverk, Café, Ponnyridning och Loppis i en stor lada ute på landet.


Vi har blivit fullbokade på alla säljarplatser och fått klämma in
 bordsplatser "med skohorn", så det känns toppenskoj!

Idag bakar jag till Cafét. Har hittills blivit:

* HallonMuffins 50 st
* BlåbärsMuffins 50 st
* ChokladChipMuffins 50 st
* Vanilj/ChokladMuffins 50 st
* Äppel & Kanelkaka med Chokladglasyr 36 st

kvarstår att baka:

* Bullar (3 sorter: Kanel, Vanilj, Vit choklad)
* Chokladbollar
* Snoddas/Kärleksmums
* Hallongrottor
* Bondkakorphu.... tur att kvällen är lååång ;-)

Ser fram emot morgondagen :-)


Fyndat till trädgårdens renovering

Nyligen besökte jag en underbar växtmarknad
som anordnades av ett trädgårdssällskap.

Dom har en jättefin visningsträdgård, ett underbart café,
 härlig konsthall, fina utställningar,
ett stort växthus att gå runt och njuta av grönskan i ...och denna växtmarknad.

Här hemma är det en rabatt framför altanen som skall göra om från grunden.

Före-renovering-av-rabatten-bild


I vintras dog många växter och även de två JÄTTE-Flamentanz-rosorna
 som stått här i 20 år. De två Enorma plantorna täckte halva altanen
på bredden och var 2 meter höga, dom har nu lämnat stora hål efter sig i rabatten.Så nya plantor stod högt upp på önskelistan.

Jag hittade dessa gobitar som nu väntar på att planteras:

* Lavendel, lila härdig. 


* Pion, Vit, doftar.


* Löjtnatshjärta, vit


* Flox, rosa, doftar


* Funkia, 2 olika med vackra gröna blad, blommans färg ännu okänd :-)
* Akleja, Svart


* Akleja, Vit


* Akleja, Rosa


* Klätterros, rosa Helenae


* Klätterros, japansk trädros

(alla bilder är säljarnas egna som jag lånat)

Vad tror ni om denna blandning? Kan det bli snyggt tro?


Bröllopsfeber hos Orrefors

Fick en inbjudan till Presskonferensen hos Orrefors förra veckan :-)Divine är Orrefors hyllning till det kungliga bröllopet 2010 då servisens designer Erika Lagerbielke även formgav riksdagens och regeringens gåva till kronprinsessparet Victoria och Daniel. En gnistrande servis i klassisk stil för de där strålande ögonblicken vi minns länge.Servisen består av champagneflute, champagneskål, glas för vita och röda viner, dessertvin och vatten, en vattenkaraff och ytterligare en för vin; alla delar förenade i ett vackert linjespel. Divine präglas av sin skandinaviska stilrenhet, inspirerad av den svenska vinterns rimfrost. Modern smakfullhet för storslagna dukningar eller njutningsfyllda middagar där vi vill bjuda våra gäster på det finaste vi har.
Erika Lagerbileke som formgivit hela serien


Riksdagens och regeringens gåva till kronprinsessparet Victoria och Daniel. Talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeldt överlämnade gåvan på Lysningsmottagningen
den 30 maj 2010 på Stockholms Slott.


Snygg glas-serie som jag verkligen skulle tycka om själv!

Coolstuff till sommaren

Webb-butiken Coolstuff skriver på sin blogg:

Nu har vi färdigställt vårt taggsystem som består av ca 120 st smala kategorier. Taggarna finns på lite olika ställen på CoolStuff, bla kan du när du befinner dig på en produktsida se vilka taggar produkten tillhör och därmed enkelt klicka dig vidare för att se fler liknande produkter.

Detta ligger i potten:

  • ALLA som lägger upp en länk får prylpaketet på bilden ovan bestående av 1 st lysdiodsficklampa med solceller, 1 st Kylmugg, 1 st Värmehjärta, 1 st Massagegubben och 1 st Ice Shooters 4-pack! Totalt värde 215 kr! Självklart skickar vi prylpaketet fraktfritt.
  • ALLA som lägger upp en länk (och pingar sin blogg hos Twingly) får automatiskt en länk tillbaka till sin blogg längst ner på taggsidan du länkade till. (detta gäller alltid - inte bara nu)
  • 1 person vinner en Vooni Internetradio värd 1195 kr

 

Så mitt tag-tips blir: "Bröllopspresenter" nu när Bröllopen står som spön i backen...


Blommigt och rosigt

Dessa ljuvliga dukar vill jag såklart vinna!
Passar perfekt då jag älskar rosigt & blommigt
 och min make gillar blått :-) Skulle passa oss båda :-)De är vackra som en dröm och kommer från Cath Kidston.De lottas ut hos Kardemumma och jag håller tummarna hårt - hårt
 och hoppas att fru fortuna står på min sida denna gång :-)
Swap dax - PYSSEL tema

Oj så spännande denna omgång av VITA GÅVOR swappen-kan bli!!!

Pysseldax!

Så kommer några ledtrådar till min hemliga vän:

Jag gillar ju pyssel & handarbete - gärna sådant som andra händiga personer gjort.

Själv gör jag romantiska smycken i äkta silver och äkta pärlor :-)Jag tycker väldigt mycket om tyger/ saker av tyg med monogram
(dessa varianter uppskattas mest: S, H, HS, HSS, EHS, GW, ES, UG, KS, CS)

Texter med fint typsnitt (gammalt, snirkligt) är också trevligt.
Både texter att stryka på tyg, eller att gnugga på väggen, eller klistra på en spegel....

Mina favoriter kommer oftast från Greengate, Tricia Guild (Designers Guild), Au Maison, Mateus...

Älskar olika material som : Zink, Rost, Spets i vitt och svart...

Jag älskar att baka, så kakpynt / baktillbehör fungerar alltid :-)

Det mesta inom shabby chic allstå...

Mina favvofärger är ROSA, VITT och SVART.

Rosigt blommigt har jag utomhus, Vitt spets antikt inne.


Hoppas detta kan vara någon liten ledtråd till min hemliga vän,
förutom mina inlägg här på bloggen :-)
RSS 2.0