Design Simon & Thomas

Jag var på djuraffären häromdagen och trillade över att par snygga mat & vatten skålar till våra fyrbenta vänner. Skålarnas form var iofs V Ä L D I G T lika Alvar Altos urläckra skålar (som jag har i alla storlekar...) men snygga så jag tog mig en närmare titt.

Det visade sig att dom blivit formgivna/ designade av duon Sinom & Thomas isamarbete med Reijmyre & Djurmagasinet. OCh självfallet var skålarna döpta efter Simon & Thomas små sötnosar Percy & Pooter...

Så här beskrver Djurmagasinet samarbetet:

 "Percy & Pooter"

 DjurMagazinet träffade säljarna från Reijmyre Glasbruk och idéerna var genast kläckta. Vi skulle naturligtvis ha en exklusivt designad serie skålar. Sagt och gjort, vi fick kontakt med Simon & Tomas som tyckte det lät intressant att vara med och designa skålarna. Simon & Tomas är kända designers som har en välkänd butik i Stockholm med namnet London W8 på Odengatan. De är kända från en rad program på tv såsom, Från Koja till Slott", "Design Simon & Tomas", "Sveriges fulaste" samt "Det stora byggslaget".Resultatet lät inte dröja på sig. Ritningar på en helt unik design skickades till oss och Reijmyre. Det tog inte lång stund innan Reijmyre var i gång och blåste våra prover. Ja ni hörde rätt, skålarna är helt munblåsta och handslipade. Nedan följer en liten redogörelse från rökfärgat smält glas till färdig skål.Att blåsa skålar är ett gediget och tidsödande hantverk. Detta är också orsaken till att det blir en mycket begränsad upplaga.Det börjar med att glas hämtas upp från ugnen och blåses till en ihålig bubbla. Därefter läggs ännu mer glas på och glasmassan hälls i en träform. Här blåses glaset ut mot väggarna i formen och skålen blir till.När skålen sen har svalnat något läggs den på ett band som under 24 timmar låter skålen sakta svalna till rumstemperatur. Detta för att inte skålen ska spricka av för snabb avkylning. Efter avkylning ska den "sprängas". Det innebär att man delar skålen till dess rätta höjd. Därefter ska kanterna slipas jämna och fina.


ALLA BILDER FRÅN DJURMAGASINET

Nu har skålarna sin rätta form och nästa steg är att blästra in signaturen "Simon & Tomas" samt DjurMagazinets egen Klubbtass. Slutligen klistras skålens gummitassar på och skålarna är klara.

Skålarna är lika vackra som funktionella och de kan kombineras efter tycke och smak för att skapa olika former och konstellationer. Skålarna är döpta efter Simon & Tomas två hundar, av rasen Jack Russel, Percy och Pooter

Skålarna tillverkas i en begränsad upplaga och säljs i butik för 1295:- per set och finns i butik nu.

Ett stort tack till Simon & Tomas och Reijmyre Glasbruk för ett fantastiskt arbete.

Hälsar Djurmagasinet


Vad tycker Du? Är det nåt får din hund eller katt?Kommentarer
Postat av: Sussi

Så urläckert till djuren, gillar dem skarpt...

Så sorgsligt att du misst din lilla syster, kan tänka mig att saknaden är enorm, beklagar.

Kram Sussi

2010-03-24 @ 21:36:51
URL: http://gardenhouse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0